Plánujeme šteniatka

12.11.2011 05:53

        KUZMIČ ze Srnína                    ERDA z Pántikov

                                            

              ZV, PZ, SZ-VP                                                   JSS
     Výborný CAC, res. CACIB                                       veľmi dobrá      

 

S radosťou oznamujme, že po takmer štyroch rokoch, plánujeme vrh anglického setra na Slovensku! Predpokladáme, že potomkovia budú hlavne pracovne zameraní a po exteriérovej stránke budú spĺňať všetky podmienky výborného zovňajšku a budú schopní udržať trend s konkurenciou. Po zdravotnej stránke volíme rodičov s DBK 0/0, čím spĺňajú podmienky slovenského chovu a zároveň predpokladáme, že "nulovú" DBK prenesú aj na svojich potomkov.

S oboma rodičmi sa aktívne poľuje a plánujeme s nimi absolvovať ďalšie skúšky a výstavy. Rozhodli sme sa tréning a výstavy prerušiť z časových dôvodov. Ura bude mať v decembri 4 roky, je to čas najvyšší na prvý vrh. Ak by sme ešte rok čakali, riskovali by sme rôzne komplikácie súvisiace s vekom a prvým pôrodom. Preto sme sa rozhodli tak, že na Urinke odchováme jeden vrh a potom budeme pokračovať v práci.

 

Anglické setre sú nielen výborní pomocníci na poľovačkách, ale aj výborní spoločníci a členovia rodiny. Pri oboch psoch vyrastajú deti, ktoré nesmierne milujú a strážia ako náhradní rodičia. Ak máte obavy z agresívnych psov, pri našich anglických setroch nič podobné nehrozí. Nečakajte strážcov domu, hoci anglický seter vám ohlási návštevu, ale zároveň ju u vás s radosťou privíta.

 

Dôležité termíny:

Termín párenia:                               20.11.2011

Termín pôrodu:                                22.01.2012

Termín tetovania:                             02.03.2012

Termín odchodu k novým majiteľom: 20.03.2012

 

V prípade záujmu nás neváhajte čo najskôr kontaktovať! Tri šteniatka už majú nových majiteľov.